11-те најскапи предмети кои биле украдени

Иако многу од овие предмети се навистина големи и вредат милиони евра, овие посветени криминалци сепак успеале да ги украдат.

13 трикови што крадците ги користат за да ве измамат

Дознајте кои се најчестите измами на уличните крадци за да можете да се заштитите доколку се најдете во таква ситуација...

Препознајте ги и одбранете се од крадците на вашата енергија

Многу често се случува одредени непријатни ситуации постојано да ни се повторуваат.

Викенд книга: „Крадци и проститутки“ – Рута Шепетис

Потсетник за ужасно и мрачно време од историјата, случувања толку тажни и болни што одат рамо до рамо со трагедиите од нацистичка Германија...

Златен ретривер му го чува велосипедот на газдата

Заборавете на синџири и катанци, најдобар начин како да го заштитите својот велосипед од крадци, е да набавите златен ретривер кој ќе ви го чува постојано.

Дали сте спремни за уште едно продолжение од „Сам дома“?

„ABC family“ најави дека ќе се снима нов дел од филмот „Сам дома“. Продолжението „Сам во мракот“ премиерно...

Дивиот свет на Африка низ фотографии

Фотографот Ник Бренд, по потекло од Лондон, првпат имал прилика да се запознае со убавините и дивиот свет на Африка во далечната 1995 година, кога на овој континент снимал музички спот.

Најтешките кражби на овој век во светот

Иако според многумина најважно е да имате човек од внатре за да ви помогне, други велат дека генијалноста е клучот за успех при вакви незаконски дејствија.