крави | Кафе пауза

Гушкањето крави е новиот светски тренд

Холандскиот тренд „koe knuffelen“, што значи гушкање крави е практика која се фокусира на позитивното влијание што го имаат животните врз луѓето.

Научниците обоиле крави како зебри и тоа што го откриле ги оставило без зборови

Одвреме-навреме истражувачите создаваат урнебесни, но генијални идеи кои покажуваат дека имагинацијата е исто толку важна колку и интелигенцијата кога станува збор за науката.

Поучна приказна: Колку навистина вредиме?

Џони Линго бил многу згоден дечко и способен трговец. Што и да купувал или продавал остварувал добра заработка. Живеел на остров на кој било обичај жените да се купуваат со крави.
Датум: 24 апр 2015
, Автор: