Заборавете на стресот така што ќе си помогнете со црн чај, јогурт, чоколада…

Кортизолот е хормон кој во телото зголемено се лачи при стресни ситуации.

Дали имате преголемо количество кортизол во вашето тело?

Овој прашалник бил составен од страна на д-р Сара Готфрид и може многу едноставно да ви помогне да го откриете нивото на кортизолот во вас...

Дали правилно го пиете вашето кафе?

Научниците објаснуваат дека утринското пиење кафе не е најефикасен начин на консумирање...

Едноставен тест кој ќе ви помогне да утврдите какво е вашето ниво на стрес

Eден од најчестите причинители на модерното време – стресот, може да се покаже на само едно влакно од вашата коса.
Датум: 19 феб 2015
, Автор:

Кое е идеалното време за пиење на утринското кафе?

Според едно истражување спроведено од американскиот Универзитет за воена медицина, внатрешниот часовник на луѓето, најдобро реагира на кафето по 9 часот наутро.