корист | Кафе пауза

Хороскопот ве предупредува: Овие 4 хороскопски знаци најмногу се сакаат себеси

Овие четири хороскопски знаци се сакаат само себеси и нема да добиете ништо од нив, освен ако тие немаат некоја корист од вас.

Како да ја направите расправата со партнерот корисна за вашата врска?

Со конструктивниот разговор, започнатата расправа може да биде чекор напред кон решавање на долгорочните проблеми во врската.

Зошто не треба да се плашите од промените?

Хераклит, грчки филозоф, вели дека промената е единствената реалност во природата.

Сè што е големо, секогаш е во корист на другите

„Реките не ја пијат својата вода, дрвјата не ги јадат своите плодови, облаците не го голтаат својот дожд, сè што е големо, секогаш е во корист на другите.“
Датум: 16 фев 2015
, Автор:

10 веб-сајтови кои можат многу да ви користат

Разгледајте ги овие неколку веб-сајтови и меѓу нив може да пронајдете некој што ќе ви олесни некој дел од животот.

Меѓуетничките пријателства се многу корисни за младите

Науката покажува дека пријателствата меѓу припадници на ралични етнички заедници се многу пожелни поради тоа што носат корист за младиот човек.