4 корејски бјути трендови кои морате задолжително да ги испробате

Нивната тајна се крие во тоа да користите што помалку шминка и да создададат што поприроден изглед.

Еротскиот парк „Loveland“

Се наоѓа на егзотичниот остров Џеџу, познат како „корејскиот Хаваи“ и располага со 140 еротски скулптури.
Датум: 25 јул 2012
, Автор:

Зграда со фасада од 1.000 врати

„1000 Doors“ е уметничка инсталација изработена од Choi Jeong-Hwa. Тој поставил илјада користени врати во разни бои на ѕидовите на една десеткатница во центарот на главниот град на Јужна Кореја, Сеул.

Еротика од масло на платно

Kim Sung Jin е уметник од Кореја кој слика применувајќи ја техниката масло на платно. Неговите дела се карактеристични бидејќи очигледно ја истакнуваат неговата опсесија со полни румени усни.