Отворен првиот Музеј на среќата во светот, а дали можете да погодите каде?

Вработените отворија повик за донации односно „предмети што ги прават среќни нивните сопственици“. На списокот имало различни работи... Што би донирале вие?

Најубавиот студентски дом на светот

Студентскиот дом „Tietgen“ се наоѓа во Копенхаген и има капацитет за сместување на 361 студент. Тој се одликува со авангардна архитектура, за која досега има добиено и многу признанија.