Говор на тело: 11 навики што веднаш мора да ги промениме

Говорот на телото, исто како и зборувањето, е важен дел од секојдневната комуникација.

Говорот на очите: Што открива неговиот поглед?

Говорот на телото, односно говорот на очите може да каже многу повеќе од неговите зборови. Гледајќи го во очи можете да откриете колку вистина има во тоа што ви го зборува.
Датум: 10 мај 2015
, Автор:

13 начини на кои ве гледа само онаа личност која е заљубена во вас

Доколку се фокусирате на она што вашите очи и очите на вашиот партнер го говорат ќе можете да забележите огромна љубов искажана преку благодарност, фасцинација и безбедност.

Најважните совети за интервју за работа кои никој не ви ги кажал досега

Ова се најважните совети кои треба да ги знаете доколку се подготвувате за интервју.
Датум: 06 окт 2014
, Автор:

5 начини на кои можете да го возбудите без да изустите ниту еден збор

Заборавете на сите оние добро познати фрази кои се користат за запознавање и преминете целосно на говорот на телото со чија помош ќе можете брзо да го привлечете неговото внимание и целосно да го освоите неговото срце.

Љубовта дешифрирана преку говорот на телото

Говорот на телото открива повеќе од илјада зборови, и што е уште поважно, никогаш не лаже. Стручњаците утврдиле неколку знаци кои се сигурен доказ за приврзаност и љубов.
Датум: 23 авг 2014
, Автор:

8 интересни факти за флертот

Флертот е уметност. Ако не верувате, продолжете со читање.
Датум: 26 јул 2014
, Автор:

5 тајни моќи на контактот со очи

Дали сте знаеле дека погледот очи-во-очи предизвикува сексуална возбуда?

Во што е тајната на харизмата?

Некои личности едноставно се предодредени да бидат харизматични. Но, тоа не значи дека не можете да научите како да бидете најхаризматичната личност во друштвото.
Датум: 24 сеп 2012

20 кратки, но слатки животни задоволства

Најубавите нешта во животот се бесплатни. Секој ден е исполнет со мали, слатки задоволства, кои најчесто се неочекувани, краткотрајни, но сепак даваат чувство на среќа и уживање. Тие се дарови од животот...

Водич за подобрување на говорот на телото

Она што го кажувате гласно е само врв во комуникацијата што ја остварувате со другите. Останатиот дел од комуникацијата се сведува на говор на телото.
Датум: 07 ное 2011
, Автор:

Астрологијата и сексуалната предигра

Се обидувате да ги „загреете“ страстите помеѓу вас и вашиот партнер за обострано да уживате во претстојната ноќ?
Датум: 21 ное 2010
, Автор: