11 навики кои им штетат на вашите очи

Во овој динамичен свет кој нѐ опкружува едноставно не постои можност да не ги оптоваруваме очите: компјутери на работа, кога сме излезени телефоните ни се постојано во рака, носење леќи...
Датум: 25 дек 2014
, Автор:

7 златни правила за оние кои носат контактни леќи

Само 2% од луѓето хигиенски ги користат леќите, а дури 80% се во заблуда дека правилно ги употребуваат. За да не спаѓате во тие 80%, ви препорачуваме да ги прочитате следните 7 златни правила за употреба на контактните леќи.

Како да гледате добро и без очила?

Интересен и корисен трик доколку вашите очила или леќи не ви се во близина...

Дали хигиенски ги користите вашите контактни леќи?

Новото истражување покажало дека само 2% од луѓето кои носат леќи ги следат хигиенските правила...