Генијалци во кои никој не верувал, а го освоиле светот

Иако е тешко да се замисли, но повеќето компании кои денес „владеат“ со светот се родиле во мали гаражи или во сиромашни соседства.

Најдобрите 15 смартфони во светот

Смартфоните се телефони кои можат да ја земат титулата за најкористени електронски уреди во последната декада на 21-от век.

Дали знаете зошто овие брендови ги избрале нивните препознатливи бои?

Зошто познатата компанија Кока-кола ги избрала црвената и белата боја? Зошто Фејсбук се одлучил за сината? Следуваат 9 интересни приказни кои ги кријат одговорите на овие прашања.

Какви привилегии носи работата во некои од најголемите светски компании?

Што прават големите компании за да добијат на продуктивност?

Маестрално смислени билборди и рекламни постери

Визуелното е секогаш помоќно од напишаното, а за тоа говорат овие паметно смислени рекламни билборди и постери.

Филм: Ветена земја (Promised Land)

Дали сè си има своја цена?

5 причини зошто талентираните работници ги напуштаат работните места

Компаниите треба да си ги увидат грешките и да ја подобрат својата стратегија...

Брендирање на брендовите

Станува збор за логоата на моќни компании во светот, но тие се целосно изработени од логото на своите конкуренти.

Заменети логоа

Грахам Смит е уметникот кој стои позади овие многу смешни илустрации. Замислете си ситуација во која светските брендови денеска го носат логото на своите најголеми конкуренти?

Читај меѓу редови

Дизајнерот Виктор Херц им ги менува имињата на добро познатите светски брендови, на тој начин откривајќи ја вистината за нив. Погледнете како според него би требало да се викаат познатите компании.

Секси рекламни постери

Еден од проверените рецепти за успех е дека сексот и те како го продава производот. Сепак, границата од оригинално и креативно до безобразно и глупаво е многу тенка, па затоа агенциите се трудат да не ја преминат.