колорит | Кафе пауза

Богати и колоритни фотографии во кои се огледува светот

Треј Ретклиф е фотограф кој одлучил да ги улови сите убавини на светот. Неговите фотографии кријат разни тајни додека истовремено ја доловуваат магијата на живеењето во слики.

Кога моливот ќе ја допре фотографијата…

Иако пред извесно време веќе бевме сведоци на оваа интересна техника, сепак решивме да направиме нова селекција од овие импресивни дела.
Датум: 22 дек 2011
, Автор:

Зошто пандата е црно-бела?

Прекрасна колоритна анимација со оригинална приказна, која зборува за еден црно-бел свет, кој сосема се менува откако ќе се појави невидливата рака и почнува да го бои.
Датум: 08 мај 2011
, Автор:

Животот на улица преку колоритни цртежи

Цртежите на Кал се исклучително колоритни и за миг го обземаат просторот во кој се наоѓаат.