Разнобојните дрвја во Колорадо

„Виножито од бои на група јасики близу Аспен, Колорадо. Есента во Аспен е нешто што е многу тешко да се објасни. Толку е убаво, каде и да погледнеш има јасики кои се златни, црвени, портокалови...“
Датум: 20 фев 2013
, Автор:

Цртежи во снег

Чекор по чекор, оваа масивна слика била „втисната“ во штотуку навеан снег минатиот месец. Направена е во Колорадо, по идеја на Соња Хинричсен, која имала помош од пет волонтери.
Датум: 22 фев 2012
, Автор:

Речен залив во форма на потковица

На само 1 километар од градот Пејџ во Аризона, реката Колорадо формирала прекрасен речен залив во форма на коњска потковица.