Книга: „Љубов во време на колера“ – Габриел Гарсија Маркес

Она што изгледа како крајот на една младешката љубов, со текот на времето се претвора во еден од највозбудливите, страсни триаголници кои можете да ги најдете само во вакви феноменални дела.