5 правила што треба да ги знаете ако сакате да започнете љубовна врска со колега

Со оглед на тоа дека љубовта може да се роди секаде, ако се вљубите во колега или колешка и решите да започнете љубовна врска, треба да воспоставите правила што ќе ги почитувате двајцата...

Лагите кои дозволуваме да нè дефинираат

Ние луѓето сме навистина големи лажговци. Не само што умееме да ги лажеме другите, неретко се залажуваме самите себе. Кои се лагите што најчесто си ги кажуваме себеси и кои често нè водат до неуспех?
Датум: 16 апр 2013
, Автор:

Како да бидете добар колега?

Прочитајте неколку кратки совети за зацврстување на врската со колегите на работа, што воедно ќе направи да се чувствувате подобро во текот на тие 8 часа кои секојдневно ги поминувате на работното место.

4 знаци дека треба да најдете друга работа

Без разлика дали сте моментално вработени, барате работа или утре одите на интервју за работа, прочитајте на што треба да внимавате кога сте во работното опкружување.