книга | Кафе пауза - Part 17

Водич: Совладајте ја техниката на брзо читање

Брзото читање не е способност со која се раѓаме, туку вештина која може да се стекне. Ќе ви посочиме неколку начини кои ќе ви помогнат да ја совладате оваа техника.
Датум: 30 јул 2011
, Автор:

Листа на книги за на плажа

Десет или петнаесет дена не се вечност, па затоа треба добро да го искористиме времето и да не погрешиме во изборот на книги за на плажа. Со цел да ви помогнеме во вашиот избор, ви подготвивме листа на 10 најдобри книги...
Датум: 14 јул 2011
, Автор:

Зошто го сакаме летото?

Мирисот на жештината, блесокот на сонцето, одблесокот на сончевите зраци во водата, раззеленетите паркови, расцветаните градини, секси здолништа, апостолки што шлапкаат по асфалтите и дигаат прав по песочните плажи...
Датум: 30 јун 2011
, Автор:

Работи кои треба да ги направите пред да имате деца

Има работи кои треба да ги направите пред да се решите на овој чекор. Ви нудиме една предлог-листа, а вие дополнете ја или изменете ја во согласност со вашите можности.

Ново vs. половно… Проблем?

Па сметам дека не е во ред јас и дедо ми да ги имаме учено истите работи. Светот се врти, нови работи не претекнуваат секој ден. Доста е од живеење по стари примери, нови секојдневно ни се на видик.
Датум: 27 фев 2011
, Автор:

Нов универзум

Секоја книга со себе носи полни куфери со приказни, еден сосема различен свет од оној кој ние го знаеме. Секоја книга подарува многу повеќе од она што ние можеме да го забележиме. Креативноста, фантазијата, играта...
Датум: 20 фев 2011
, Автор:

Креативни портрети на животни

„Суштество“ (Creature) е печатена збирка од инспиративни и креативни портрети од животни зад кои стои фотографот Ендрју Закерман. Еве неколку од најдобрите фотографии кои се дел од ова издание...
Датум: 23 дек 2010
, Автор:

Подароци за колегите

За роденден, слава, празник или за Нова година, погледнете неколку идеи за подароци за колегите од работа кои навистина го заслужиле тоа од вас.

Постери за книги, направени од нивниот текст

Постерите направени од фирмата „Postertext“ ви овозможуваат да ја обесите вашата омилена книга на ѕид, буквално. Сите постери се направени од самиот текст во книгата...
Датум: 01 дек 2010
, Автор:

Зошто паметните телефони се книгите од иднината?

Мајк Шатцкин, главниот и извршен директор на Idea Logical Company која ги советува издавачите на книги да направат дигитална промена, вели дека за една декада, помалку од 25% од сите книги што ќе се продадат ќе бидат печатени.
Датум: 24 сеп 2010
, Автор: