Зошто климатските промени се лоши за вашето психичко здравје?

Најновите истражувања докажале дека климатските промени имаат негативно влијание на нашето ментално здравје.

11 луди начини на кои времето влијае врз вашето здравје и расположение

Според повеќе истражувања, температурата и временските услови имаат директно влијание на вашето физичко и психичко здравје.

Како промената на климата ја менува отпорноста на нашиот организам?

Непредвидливите и ненадејни временски промени претставуваат стрес за човековиот организам, а посебно е чувствителен кардиовоскуларниот систем.

Најдобрите летни карипски дестинации

Карипскиот појас изобилува со многу острови кои со своите прекрасни песочни плажи, кристалното море и живата природа, се извонредна летна дестинација.

Неверојатен „облак од цунами“ во Флорида

Неверојатен временски феномен беше забележан покрај бреговите на плажата Панама Сити во Флорида. Овој несекојдневен „облак во форма на бранови“ се случува во многу специфични временски услови...
Датум: 14 феб 2012
, Автор: