13 прекрасни книги што ќе ви помогнат да станете подобри личности

Погледнете ги следниве 13 прекрасни книги кои не само што ќе ве заинтересираат туку и ќе ви помогнат да си го подобрите животот...

Кои биле оригиналните наслови на најпознатите класици?

Можеби ќе се изненадите, но некои од најпознатите класици во литературата имале сосема поинакви наслови на почетокот.

13 класици што можете да ги прочитате за 1 ден!

Следниве 13 романи докажуваат дека книгата не мора да е долга за да биде значајна, фасцинантна, комплицирана и убаво напишана.

15 книги кои биле забранети од смешни причини

Историјата на забранети книги може да се нарече и историја на важни книги.

10 одлични книги со неочекуван пресврт во приказната

Дали некогаш сте читале книга која на почетокот ви се чини дека е сосема нормална, но во еден момент ќе ве извади од памет со комплицираниот пресврт и чудесниот крај?
Датум: 23 мар 2016

10 класици кои секоја современа девојка треба да ги прочита

Искористете го летото за да уживате во добри книги кои секоја паметна и образована девојка треба да ги прочита.
Датум: 12 авг 2015

Филмови адаптирани според најпознатите светски класици

Постојат многу филмски верзии на класиците, некои повеќе а други помалку добри. Ова се дел од оние кои успеале најдобро да ја доловат приказната.
Датум: 04 феб 2014
, Автор:

Книжевни класици кои треба да ги прочитате барем еднаш

Доколку имате желба корисно да го искористите времето, а не знаете за кое класично дело да се одлучите, ви предлагаме листа со седум предлози за книжевни класици, кои би требало да ги прочитате барем еднаш во животот.

Постери со култни возила од филмски класици

Секое од возилата достојно ги претставува филмските класици, па токму затоа постерите се одлично замислени и реализирани.

Легендарни ретро видео игри #1

„Prince of Persia“ е дводимензионална видео игра која за прв пат се појави на 3 октомври 1989 година. Иако до сега излегоа далеку понапредни продолженија, сепак првото издание е вистинска класика.
Датум: 21 окт 2010
, Автор: