кичма | Кафе пауза

Поминувате долго време пред компјутер? Време е да започнете да ги практикувате овие вежби за грб

За да ги избегнете болките во грбот, ви препорачуваме неколку вежби. Може да ги правите секаде, а резултатите ќе бидат подеднакво ефикасни.

8 лесни јога вежби за истегнување на целото тело

Овие вежби се добредојдени за оние кои сакаат да го истегнат телото, пред сè грбот, кичмата и нозете, бидејќи тие се најоптоварени делови од телото при секојдневните активности.

3 вежби против болки во кичмата

Овие неколку вежби се за почетници, нема премногу да ви го зајакнат долниот дел од грбот, но можат да спречат појава на болки поради неактивност.