Раздвижениот Њујорк погледнат низ очила

Секој кој барем некогаш почувствувал како му се замаглува пред очите, ќе сака да погледне низ чистите стакла на очилата за да го види Њујорк во движење.
Датум: 12 фев 2014
, Автор:

Таа се движи на мистериозни начини

Замислете да погледнете во моделката на фотографијата и наеднаш таа да ја сврти главата на другата страна. Тоа е можно во кинемаграфиите на Мајк Левис.
Датум: 26 мар 2013
, Автор:

Кога фотографиите почнаа да комуницираат…

Минатата година првпат се запознавме со терминот кинемаграфии (cinemagraph), кој беше употребен за да се објаснат подвижните фотографии, креирани од страна на фотографката Џејми Бек и веб-дизајнерот Кевин Бург...

Фотографии во движење

Подвижните фотографии на модниот фотограф Џејми Бек, се една нова димензија на уметноста, бидејќи на „вкочанетата слика“ и даваат природна живост, која создава чувство како да сте внатре во самата фотографија.

Симпатични подвижни фотографии

Анимираните фотографии на Џејми Бек имаат фантастична атмосфера, која ја воздигнува уметноста на создавањето фотографии во GIF.