5 необични особини кои ги наследуваме од родителите

Во бескрајноста од слични карактеристики кои луѓето често ги забележуваат и коментираат, постојат уште неколку интересни, кои не би ни претпоставиле дека имаат врска со генетиката.
Датум: 08 ное 2014
, Автор:

Мачки пред да кивнат

Овие мачки се фатени токму во моментот пред да кивнат. Собрано чело, подзамижани очи, изместена фаца – отприлика тоа го гледаме и кај луѓето пред кивање. :)
Датум: 31 јан 2014
, Автор:

Како да се натерате да кивнете кога ви доаѓа ама не можете?

Понекогаш ваквото чувство може да ве мачи цел ден. Па ако сакате да се искивате на раат, можете да ја поттикнете таквата реакција.
Датум: 09 авг 2013
, Автор:

Кога животните киваат…

Погледнете го ова видео, кое ќе ве насмее до солзи...

Дали кивањето е како оргазам?

Дознајте дали постои некаква поврзаност помеѓу оргазмот и кивањето.

Дали ниските температури предизвикуваат настинка?

Дали е доволно да се облечете во нешто потопло за да се заштитите од настинката?

7 здрави навики за да ги избегнете настинките

Комбинацијата од неколку превентивни мерки може да ви помогне да се заштитите од сезонските вируси и настинки.

Интересни факти за човечкото тело

Кога киваме сите органски функции застануваат, дури и срцето престанува да чука.
Датум: 07 ное 2010
, Автор: