Келти | Кафе пауза

4-те најмоќни мандала симболи од келтската култура и нивните скриени значења

Симболите што ги користеле Келтите, претставени преку уметнички мандали, ни откриваат многу за нивната култура, верувања и историја.

Келтски хороскоп

Келтската религија е заснована на верување во природни и натприродни сили, кои во форма на духови населувале одредено дрво. Тие верувале дека поради тоа дрвото има сила и моќ од Сонцето.
Датум: 08 апр 2012
, Автор: