15 причини зошто кафето е секогаш подобар избор од чајот

Љубителите на кафето целосно ќе се пронајдат во овие 15 точки!

Забавни и креативни илустрации направени од зрна кафе

Интересна кафе уметност која кога ќе почнете да ја гледате, едноставно нема да можете да престанете...

Портрети на познатите насликани во шолја кафе

На краткотрајните дела на Мајк Брич, можат да се најдат ликовите на познати рок ѕвезди, артисти, вонземјани и големи брилијантни умови.
Датум: 08 апр 2013
, Автор:

Како да си направите срце во вашето кафе?

Не мора да сте професионален бариста за да си дозволите комплетно уживање во вашето кафе. Со овој чекор-по-чекор водич, и вашето домашно еспресо може да добие уметничка слика.
Датум: 18 феб 2013
, Автор:

Кафе-арт на лист хартија

Артистот Дирсеу Веига создава уметност со помош на кафето, но притоа користејќи го како мастило за сликање на хартија.
Датум: 30 јан 2012
, Автор:

Интересни дизајни на површината на кафето

Уметноста на цртање на кафе всушност се состои од истурање млечна пена во шолја еспресо, притоа изработувајќи некаков дизајн на површината. Овој вид уметност е познат како „coffee art“ или „latte art“.
Датум: 23 јан 2012