Ултрамодерна библиотека во Штутгарт

Дали некогаш сте виделе помодерна библиотека од оваа? За изградбата биле потребни 3 години, а се потрошиле околу 108 милиони американски долари. Свеченото отворање се одржало минатиот месец.