Најромантичното место во Париз

Над реката Сена се наоѓа мостот „Ponts des Arts“ кој се смета за најромантичното место во градот, каде што на оградата се ставаат катанци кои ја симболизираат вечната љубов.

Мостот на љубовта и љубовните катанци во Келн

Во градот Келн, Германија се наоѓа познатиот мост „Hohenzollernbruecke“, чија ограда е преплавена со илјадници катанци.