карневал | Кафе пауза

Најлудите забави во светот

Од журки на плажа до борби со домати, од родео до карневали, во светот постојано се случуваат луди забави. Ако сакате да доживеете незаборавни моменти, ова се најлудите забави во светот кои треба да ги посетите.
Датум: 26 јул 2012

Битка со портокали во северна Италија

Битката со портокали е најголемата битка со јадења во Италија, каде учество можат да земат и самите посетители.
Датум: 04 мар 2012
, Автор:

Историја на карневалот во Венеција

Познатиот венецијански карневал трае сè до празникот познат како Чиста среда, популарниот Марди Грас, а започнува 10 дена порано. Оваа година карневалот се одржа од 11 до 21 февруари.
Датум: 24 фев 2012

Карневалот во Рио – експлозија на бои и звуци

Бескрајната маса од луѓе кои танцуваат, ритамот на самбата и шаренилото од костими, предизвикуваат експлозија од бои и звуци карактеристични за најмасовниот карневал во светот.
Датум: 18 фев 2012
, Автор: