кардиоваскуларни болести | Кафе пауза

Предупредувачки знаци: Овие симптоми покажуваат дека е време да посетите кардиолог

Обрнете внимание на симптомите затоа што некои од нив не се безопасни како што изгледаат, па ако ги почувствувате, посетете кардиолог.

Мажите кои не можат да направат 10 склекови се изложени на поголем ризик од срцеви заболувања

Вашата физичка подготвеност може да одреди колкави ви се шансите за мозочен удар или инфаркт во иднина.

Истражување открива: Длабоките брчки на челото може да се прв знак за срцева болест и смрт

Медицинските интервенции и промените во животниот стил можат значително да го намалат овој ризик, но најтешкиот дел, е раното препознавање на пациентите со зголемен ризик од смртност.

Научниците докажаа: Подобро е да се биде сингл отколку во лоша врска

Група научници неодамна објавија дека е подобро да се биде сам, отколку во врска со погрешна личност, откако спровеле двегодишно истражување на таа тема.