капки | Кафе пауза

Нов тренд: Маникир со капки вода

Додека некои сакаат да цртаат слатки љубовни мотиви и цвеќиња, други сакаат маникир со суви цветови или со капки вода, па неодамна се појави уште една контроверзен тренд.

Микрофотографии од водни капки што ја откриваат скриената природна убавина

Техниките на микрофотографијата нудат нов поглед кон светот.

Скриената убавина на водените капки

Неверојатна течна уметност која се создава и исчезнува за помалку од секунда...

Умно дизајнирана шолја која ги лови „залутаните“ капки кафе

Драги кафеџии, на повидок е решение за круговите кафе на масата, врз документите на вашето биро или на тастатурата. ;)
Датум: 06 јун 2013
, Автор:

Уметноста на природата во раните утрински часови

Погледнете ги наредниве неколку фотографии каде што природата создава своја уметност преку овој фасцинантен феномен, познат како утринска роса.

Колоритна уметност од капки масло погледнати под микроскоп

Чешката фотографка Адријана Капралова Хаузнерова, е една од овие артисти, која може да ги пронајде убавите детали, дури и во најсекојдневните работи, како што се капките масло...

Летни, летни бубамаро, донеси ми гости

Макрофотографиите од овие малечки симпатични животинки, со дождовни капки распослани по нивниот грб, се истовремено фасцинантни и неверојатно симпатични.

Мистичен дожд кој нема да ве намокри

Оваа интерактивна уметност креирана од уметничкото студио „Random International“, им овозможува на посетителите да искусат дожд над главата секогаш кога ќе посакаат, без да се намократ.

Танцот на малите водени капки

Прекрасни фотографии создадени од танцот на малите водени капки...