Капки кои лебдат во воздух

Во американскиот оддел за енергија, научниците експериментирале со звучни бранови и фармацевтски раствори и создале растворливи капки кои лебдат во воздухот, помеѓу два звучника свртени еден кон друг.

Дали може со нож да се пресече капка вода на два дела?

Може, и тоа без растекување и без неред – само чисто и едноставно пресекување на водата.

Магична рефлексија во ситни капки вода

Кога техниката на фотографирање одблизу ќе се искомбинира со техниката на фотографирање капки вода, односно капки роса, се добива вистински магичен ефект.
Датум: 23 ное 2011
, Автор:

Капки вода поврзани во колоритни вонземски облици

Како резултат на фотографирањето феномени кои се одвиваат со голема брзина, се добиваат фотографии кои делуваат како да се замрзнати во времето, а ни откриваат магични моменти кои инаку не можат да се забележат...
Датум: 30 окт 2011
, Автор:

Светот погледнат низ капка вода

Талентираниот Брајан Валентајн, кој е пензиониран и има 61 година, ги прави овие интересни фотографии, ставајќи слики од магазини зад листовите со капки во неговата градина.

Магични дождовни капки

Спојот на природата и уметноста често знае да ги претвори магичните природни убавини во трајни спомени за неповторливите моменти и состојби. Овие прекрасни фотографии со магични капки...