Лет со балон на зајдисонце во мистичната Кападокија

Раната есен е идеално време за посета на необичната Кападокија. Воодушевувачката глетка во комбинација со одличните услови за летање, им овозможуваат на балоните да лебдат помеѓу камените куќи, вгнездени во необичните карпести формации.

Куќи издлабени во карпи

Волшебните предели на Кападокија, Турција ги чуваат многуте тајни на луѓето кои живееле во куќи издлабени во карпи.