Канада | Кафе пауза

25 факти за Канада кои веројатно не сте ги знаеле

На што помислувате кога ќе слушнете за Канада? Пустини? Плажи? Палми? Веројатно не, но денес ќе ви се промени мислењето.

Ниските температури покрај топли извори им овозможуваат на Канаѓаните да прават луди замрзнати фризури

Дури и за време на зимата, водата во изворите останува топла, изнесувајќи од 36 до 42 степени, додека оптималната надворешна температура за замрзнати фризури изнесува околу -30 степени.

Шума за магични прошетки

Момент Фактори, студио за мултимедија од Монтреал е реализаторот на овој проект кој Паркот на кањонот Коутикук го претворил во два километри долга патека за магични прошетки.

Како секојдневно се релаксираат народите ширум светот?

Животниот стил на Шпанците, Грците или Канаѓаните можете и сами барем делумно да си го применувате, и на тој начин да го надоместите тоа што не сте биле на патување подолг временски период или едноставно да се одморите после секој работен ден.

Прекрасни креации од разнобојни растенија

Интернационалниот натпревар во хортикултурна уметност кој се одржува во Монтреал, Канада опфаќа креирање и монтирање на живи уметнички дела од растенија со листови во разни бои.
Датум: 12 јул 2013
, Автор:

Најубавите светилници во светот

Неверојатни фотографии од светилниците ширум светот...
Датум: 09 мај 2013

10 екстремни пустелии

Некои точки на Земјата се толку пусти и изолирани, што прашање е дали воопшто човек треба да размислува да отпатува до нив…

Неверојатен феномен: замрзнати меури во езеро

Растенијата кои се наоѓаат на дното од езерското корито испуштаат метан, којшто се замрзнува веднаш кога ќе дојде во допир со многу постудена водена површина...

Како да направите разнобојно игло во вашиот двор?

Креативно дизајнирано игло за кое ви се потребни 500-тина тетрапак кутии од млеко, снег и многу трпение...

Воз „дух“ патува низ Канада

На овие фотографии можеме да го доживееме светот онаков каков што изгледа за најмалите животни и инсекти околу нас.

Воодушевувачки дестинации за љубителите на цвеќиња

Иако сами по себе не важат за дестинации во вистинската смисла на зборот, полињата со лаванда, колоритните лалиња и ливадите со диви маргаритки нема да ве остават рамнодушни.
Датум: 01 дек 2012

Чекорење по работ на „CN Tower“ во Торонто

„Чекорење по работ“ е активност за оние најхрабрите, на кои им се овозможува да чекорат по работ на „CN Tower“, која е една од највисоките кули во светот.
12