Совршено декорирани куќички од кал во најсиромашното село во светот

Сиромашните луѓе од африканското село Tiébélé, се културно богати и декорирањето на фасадите од кал на куќите, е многу битен составен дел од нивната традиција.

Пустинскиот Менхетн во Јемен

Градот Шибам кој се наоѓа во централно-западниот дел на областа Хадрамаут во Јемен е надалеку позната по своите облакодери изградени со помош на цигли од кал.

Слонче кое обожава да се валка во кал

Необично слонче, старо пет седмици, обожава да се валка во кал небаре е прасе.

Денот на калта во Мичиген

На 12 јули, околу 5.000 луѓе се собраа за да го прослават 24-тиот по ред, ден на калта во Вестланд, Мичиген. Повеќе од 200 тони земја и околу 75.700 литри вода биле помешани...

Еколошкото училиште во Бали

Училишниот кампус се наоѓа во Бали и целосно е направен од бамбус и од традиционалните Балиски ѕидови од кал. Во него има училници, спортска сала, фудбалски терени, деловни простории, библиотека, кафулиња и интернат.
Датум: 26 ное 2010
, Автор: