Современите архитектонски чуда во Казахстан

Во Казахстан веќе неколку години се градат супермодерни градби кои го фасцинираат светот со својот изглед.

Казахстанско метро

Ова фантастично метро во Казахстан е конечно отворено на 1 декември минатата година, после 23 години работење на неговата конструкција.