истражување | Кафе пауза - Part 41

Зошто повеќе лажеме преку СМС пораки?

Дури 95% од испитаниците одговориле дека повеќе веруваат во видео чет отколку во СМС. Голем дел, односно 31% веруваат дека пријателите попрво би ги излажале преку порака отколку во комуникација лице в лице.

Секс-факти поврзани со мажите

14% од женетите мажи, барем еднаш во животот имале сексуален однос со друг маж.

Наргилето полошо отколку 100 испушени цигари

Еден пушач од една цигара во просек вдишува 12 пати, додека во едночасовно пушење наргиле околу 200 пати.

10 причини зошто е здраво да се бакнувате

Голем број медицински истражувања препорачуваат да се бакнувате што е можно почесто, ако сакате да живеете долг и здрав живот. Прочитајте зошто.

10 научни истражувања кои ќе ве натераат да размислите за вашата врска

Интересни истражувања потврдени од научниците, за кои не би помислиле дека се вистинити и кои ќе ве натераат повторно да размислите за вашата врска...
Датум: 02 мар 2012

Девојката со тетоважа на змеј (The girl with a dragon tattoo)

Филм за семејните тајни и интриги и за добрата истражувачка работа...

Како би изгледал Фејсбук испечатен на хартија?

Едно истражување направено врз 2.000 Британци открива дека во просек секој корисник на Фејсбук објавува по еден статус дневно, со просечна должина од 2 реда.

Зимата придонесува жените да изгледаат и до 4 години постаро

Стручните лица за убавина од една лабораторија во Њујорк потврдиле дека зимското време негативно се одразува на кожата...

Научно потврдено: не легнувајте си на спиење вознемирени

Ова истражување се однесува на каква било негативна емоција, како на пример кавга со партнерот или недоразбирање на работното место кое предизвикало лоши чувства кај вас.

Како поминуваат годините, сексот станува подобар

Истражувањето било направено на жени на возраст од 40 до 100 години, а резултатите покажале дека половина од испитаниците се сексуално активни, дури и во осумдесеттите години од животот.

Кое е најдоброто време за секс, коктел, дремка, учење?

Прочитајте кои часови од денот, експертите ги определиле како идеални за да имате секс, да се одморите со попладенвна дремка, најдобро да го меморирате материјалот за испит или да стопите најмногу калории со спорт...

Главните фактори за интелектуалниот развој на децата

Како влијае социјалната припадност, кој успева да ги премости разликите, да ги премине границите и бариерите на скромното потекло, какви проблеми ги мачат децата на имигрантите?
Датум: 16 јан 2012
, Автор: