Како да се справите со анксиозноста пред испит?

Научивте како никогаш досега, стигнавте на факултет порано, не спиевте целата недела, но барем сте подготвени. И покрај ова, зад вашиот самоуверен изглед, вие всушност тонете...

Како да надмудрите тест на заокружување кога не го знаете добро материјалот?

Со овие нема да ги погодите сите точни одговори, но значително ќе си ги подобрите шансите за поминување на тестовите.

Од понеделник…

Понеделник е денот кога сите обврски ќе бидат извршени. Демек, оние кои многу често своите обврски ги одлагаат за понеделник биле неодговорни... Како да не! Па јас не кажав точно на кој понеделник мислам!
Датум: 24 феб 2013
, Автор:

Цел живот погрешно сте учеле

Одличен начин како со сигурност да ја прочитате целата книга што треба за да го положите испитот или тестот.

Како до високи резултати на испитите?

Краток водич за организација на вашето учење една недела пред полагање, кој доколку целосно го почитувате ќе ви донесе високи резултати на испитите.