Неверојатни хартиени скулптури кои неизбежно предизвикуваат восхит

Ерик Стендли е асистент-професор по студиска уметност и уметник од Вирџинија чија колекција на хартиени скулптури исечени со ласер предизвикува восхит кај секој кој ќе ги погледне.
Датум: 01 окт 2014
, Автор:

Неверојатна 3Д уметност од хартија

Познатата француска дизајнерка Мауд Вантурс користејќи слоеви разнобојна хартија, креира разни хипнотизирачки форми кои се претопуваат во неверојатен дизајн.
Датум: 28 апр 2014
, Автор:

Исечоци од хартија кои изложени на светлина оживуваат во волшебни бајки

Хари и Депти создаваат прекрасни диорами полни со детали кои изгледаат како сцени од некои стари бајки.
Датум: 24 мар 2014
, Автор:

Најсложената уметност од хартија

Прекрасна и уникатна уметност инспирирана од светот околу нас...

Градски часовници изработени од винилски плочи

Додека во средината на плочите сè уште може да се види оригиналната налепница, рабовите се исечени во облик на специфичните градби и обележја на големите градови во светот.
Датум: 27 окт 2011
, Автор:

Ливчиња од дрвја кои раскажуваат приказни

Лоренцо Дуран ги собира најидеалните лисја, а потоа ги мие, суши, обликува и нежно ги сече додека не ги претвори во прекрасна уметност.
Датум: 11 авг 2011
, Автор:

Елегантни хартиени илустрации со многу детали

Јулија Бродскаја, по потекло од Москва, живее и работи во Велика Британија, занимавајќи се со креирање на илустрации, кои претставуваат комбинација од хартија, типографија и рачни изработки со многу детали.
Датум: 27 јул 2011
, Автор:

Оживеани силуети

Ликови полни со детали, и тоа, деликатно исечени од црна хартија... Џо Бегли сигурно е трпелив уметник кој на овие ликови и предмети како да им вдахнал живот.