Танцувајќи со невидливата светлина

Кинектот работи како камера која проектира инфрацрвени свела за да го детектира движењето. Овие светла се невидливи за човечкото око, но се гледаат под фотоапарат при користење инфрацрвена технологија.

Хонг Конг во розова варијанта

Хонгконшкиот дизајнер Yiu Yu Hoi го претворил неговиот прометен град Хонг Конг, во бавен магичен сон, користејќи инфрацрвена техника на работа.

Егзотични места прекриени со снег

Холандската фотографка Марија Нетсунски направила фотографии од тропски локации и користејќи инфрацрвена технологија, ги претворила природните бои во снежна белина.