Моќни цитати за интровертноста што ќе ве натераат да се вљубите во самотијата

Прочитајте ги следниве цитати за интровертноста, самотијата и осаменоста и научете да уживате во вашето сопствено друштво...

5-те најголеми тајни што интровертите никогаш нема да ви ги кажат

Интровертите честопати не остануваат доследни на сопствените желби и потреби и прифаќаат некои работи само за да се вклопат во општеството.

15 знаци дека сте интроверт иако не се чувствувате така

Можеби не се сметате за интроверт затоа што не сте претерано срамежливи, но сепак може да имате некои карактеристики кои го одликуваат токму таквиот тип луѓе.

10-те главни карактеристики на емпатите

Емпатите ги апсорбираат чувствата на другите и го искусуваат светот низ нивната интуиција.

10 нешта кои можат да ги сфатат само амбициозните интроверти

Многу е тешко да се биде амбициозна личност, но уште потешко е доколку оваа карактеристика е проследена со интровертност.

24 работи кои тивките луѓе секојдневно ги трпат

Живееме во свет во кој екстровертноста е најприфатлив начин на однесување, а тивките луѓе се неразбрани и понекогаш се сметаат за чудни.

10 митови за интровертните личности

Иако различното и непознатото отсекогаш е нешто што ги плашело луѓето, тоа не е причина интровертните личности да бидат избегнувани и неприфатени од општеството. Напротив, има многу нешта кои можеме да ги научиме од нив.

Интровертност vs. екстровертност: Како да се однесуваме кон различните од нас?

Што е подобро, да сте интровертна или екстровертна личност? Во кои ситуации шансите да успеете се поголеми?
Датум: 11 јул 2014
, Автор:

5 стратегии за справување со интровертноста

Многумина интроверти активно се занимаваат со прашањето како да ја надминат интровертноста. Сите овие стратегии имаат нешто заедничко, а тоа е излегување од зоната на комфорот.

Неколку причини поради кои може да бидете погрешно сфатени

Ова се неколку начини на кои оставате погрешен впечаток на луѓето околу вас поради кој можете да бидете целосно погрешно сфатени.

Седум митови за тивките работници

Дали можете да го поминете работното време без да кажете ниеден збор? Тоа не значи дека сте неефикасни, ниту дека не ги сакате колегите. Најчесто се работи за интровертност или резервираност на работното место.
Датум: 01 окт 2012