Како и зошто да ја подобрите емоционалната комуникација?

Способноста да препознаете нечии чувства многу влијае на вашиот живот и начинот на кој вие ќе реагирате на случувањата.

Креативни тетоважи кои се во паметна интеракција со телото

Ова се тетоважи кои го вклучуваат самото тело во нивниот дизајн на паметен и штосен начин.
Датум: 03 јун 2014
, Автор:

Најголемата тастатура во светот

Рускиот артист Анатолиј Вујаткин инсталирал огромна копија на кирилската QWERTY тастатура во земја, изработена од 86 камени тули, а од кои секоја тежи по 453 кг.

Совршена интеракција со уметноста

Уживајте во магичната 3Д изложба, која како никогаш досега комуницира со посетителите.
Датум: 28 јул 2012
, Автор:

Армија од среќни мачки

Среќни мачки кои можат да ви ги исполнат желбите...
Датум: 27 апр 2012
, Автор:

Интерактивен музички видеоспот во кој вие ги контролирате движењата

Канадската инди-рок група Аркејд Фајр, за своите фанови направи интерактивна верзија од спотот „Sprawl II“.
Датум: 23 дек 2011
, Автор:

Поминувајќи ја границата на проширената реалност

Зошто гужвите и нетрпението во сообраќајот да не се заменат со едно ново искуство и да го направат патот од една до друга дестинација интерактивен, богат со информации, надвор од границите на реалноста каква што ја познаваме?!
Датум: 02 авг 2011
, Автор:

Светската улична уметност на интерактивна мапа

Ред Бул неодамна го лансираа Street Art View, веб-сајт кој има за цел да ја собере уличната уметност од целиот свет на една интерактивна мапа.
Датум: 22 феб 2011
, Автор:

BendDesk – работна маса и монитор во едно

BendDesk е визија за работните маси коишто ќе ги користиме во иднината, притоа овозможувајќи континуирана интеракција на двете површини (вертикалната и хоризонталната).
Датум: 30 дек 2010
, Автор: