интелигентни луѓе | Кафе пауза

Научно докажано: Мажите живеат подолго ако се венчаат со интелигентна жена!

Најновите истражувања покажале дека жената со голема интелигенција и остар ум може да му го продолжи животот на мажот.

Молчењето е злато: Зошто психички силните луѓе не реагираат на навредите?

Овие неколку причини ќе ви објаснат зошто психички силните и стабилни луѓе не реагираат на навредите...

Како интелигентните луѓе зборуваат за себе?

Интелигентните луѓе се свесни за нивните недостатоци и не се срамат да ги признаат.

Зошто интелигентните поединци ги одбегнуваат просечните луѓе?

Дали има научно докажани аргументи за тврдењето дека вистинските луѓе ни помагаат да напредуваме, а погрешните нѐ уназадуваат?

5 секојдневни маки на луѓето кои се натпросечно интелигентни

Доколку и вие спаѓате во оваа група луѓе, сигурно ви се случило да се почувствувате осамено поради недостатокот на разбирање од останатите.

Зошто интелигентните луѓе не се среќни?

Верниот партнер, успешната кариера и прекрасниот семеен живот понекогаш не се доволни за интелигентната душа да не се наполни со тага и меланхолија.

7 знаци дека сте многу интелигентни иако можеби не мислите така

Интелигенцијата е комплексна, што значи дека придавката „интелигентен“ може да се однесува и на луѓе кои не сте ги сметале за многу паметни.

Психолозите објаснуваат: Зошто високо интелигентните луѓе имаат помалку пријатели?

Научниците решиле да си го постават следново прашање: Дали навистина ни е потребна комуникација за да се чувствуваме среќни и задоволни со нашите животи?

Зошто интелигентните луѓе потешко наоѓаат љубов?

Изгледа колку е повисока интелигенцијата, толку е поголема оддалеченоста од емоциите.

15 различни начини на кои интелигентните луѓе ѝ пристапуваат на љубовта

Велат дека љубовта е нешто кое не може да се контролира. Но, некои истражувања ни откриваат дека сепак поинтелигентните луѓе имаат различен и многу поразумен пристап кон љубовта и партнерите.
Датум: 26 јан 2016