Нова студија: Порок на кој интелигентните луѓе се многу посклони

Немојте да дозволите ова истражување да ви биде изговор.

Кој е убиецот, а кој е жртвата? Загатка што можат да ја решат само оние чиј IQ е повисок од 140!

Можете ли и вие да ги пронајдете вистинските траги и да си докажете себеси дека сте добар детектив?

7 знаци дека имате натпросечна социјална интелигенција

Психолозите ја дефинираат социјалната интелигенција како способност за мудро однесување во меѓучовечките односи, а поврзана е и со бонтонот, односно со правилата за убаво однесување.

Интересна и необична студија: Босите деца се поинтелигентни деца!

Ако на вашето бебе не му облекувате чорапи и чевли, тогаш вие му давате шанса интелектуално подобро да се развие.