Следен избор за инструмент: Виолина. Еве зошто…

Доколку во последно време се двоумите со кој инструмент да го започнете новото музичко хоби, ви предлагаме тоа да биде виолината. Еве зошто...

Придобивките од музичкото образование и свирењето на инструмент

Се смета дека луѓето кои од рани години се занимаваат со музика покажуваат подобри резултати по речиси сите предмети, а истовремено се одлични и во други активности надвор од факултетот.

Бездомник свири на пијано, присутните трогнати до солзи

Дејвид Велш е бездомник од својата шеста година. Тој не го познава нотниот систем ниту има некакво музичко образование, но со својот музички талент ги расплакал присутните во една продавница за половни инструменти во Ванкувер.
Датум: 03 дек 2013
, Автор:

Музички инструмент од 21 лулашка

Секоја лулашка при движење создава различни ноти и кога тие се употребуваат кооперативно се создава прекрасно музичко дело...

Музика отсвирена на инструменти од природата

Исклучете ги сите звуци од главата и препуштете се на она што може да се отсвири со помош на природата.

Ајпад + ајфон = укулеле

Укулеле е хавајски жичен инструмент, кој наликува на мала гитара. Но во овој случај станува збор за футулеле, односно инструмент создаден со спојување на два гаџета на Епл, ајпад и ајфон.

Интересни факти за виолината

Најскапата виолина била продадена на аукција по цена од $3.544.000. Станува збор за виолина „Страдивариус“.
Датум: 20 феб 2012
, Автор:

Зошто да научите да свирите пијано?

Свирењето на пијано не само што е интересно и забавно, туку овозможува и одлична вежба за мозокот. Исто како што трчањето или аеробикот имаат влијание врз мускулите на телото, секојдневното вежбање на пијано...
Датум: 12 јан 2012
, Автор:

За помалку проблеми со слухот, свирете на некој инструмент

Најновите истражувања покажуваат дека ако свирите инструмент, на постари години слухот сè уште ќе ве служи.

Талент кој свири на инструмент направен од ПВЦ-цевки

Изведувачот Кент Џенкинс, познат како Snubby J, е новооткриен талент со посебна вештина. Тој сам го изработил...