Песната „Roar“ од Кети Пери отсвирена на традиционални кинески инструменти

Кети Пери неодамна го одржа својот прв концерт во Кина, а по тој повод Кинескиот национален оркестар ѝ приредил возбудлив дочек. Тие ја отсвиреле песната „Roar“ на традиционални кинески инструменти...
Датум: 15 јан 2014
, Автор:

Фантастична верзија од познатиот хит „Thriller“ на Мајкл Џексон

Јутјуб-корисникот Inhye Yeo на својот канал поставил многу интересно видео на кое изведува вокална верзија од познатиот хит „Thriller“ на Мајкл Џексон.

Спој на „рециклирана“ музика и лудо возење

Последниот музички видеоспот „Needing/Getting“ на ОК Go е креативно лудило, полно адреналин. Во должина од над 3 километри, надвор од градот, поставиле 55 стари пијана, 288 гитари и уште 1.157 други импровизирани инструменти...
Датум: 07 феб 2012
, Автор:

Вкусот на свежата музика

Некои свират на пијано, други пак на виолина. Најважно е тоа што овие музиканти не треба да ги наштимаат своите инструменти. Нив им е битно само тие да бидат свежи. Па нели музиката не познава граници?