Зошто мачките обожаваат да пијат вода директно од чешмата?

Причината зошто мачката повеќе сака да пие директно од чешма делумно лежи во еволуцијата и во инстинктот за преживување.

Дајте му оддишка на вашиот изморен мозок и почнете да си ја следите интуицијата!

Прочитајте ги следниве техники што ќе ви помогнат да ја зголемите вашата интуиција...

9 ситуации кога не треба да го игнорирате вашиот инстинкт

Секогаш верувајте му на сопствениот инстинкт.

Истражувањата откриваат: Интуицијата е највисоката форма на интелигенција

Колку повeќе истражувате толку посилна интуиција ќе имате.

Инстинктот е глас што секогаш треба да се слуша: Како да го разбудите шестото сетило?

Интуицијата не е мистично претчувство, туку она што нашиот мозок несвесно го анализира пред тоа да се процесира во свесниот дел.

11 цитати за интуицијата: Зошто треба да им веруваме на своите чувства?

Верувајте во себе и чекорете низ животот развивајќи ја својата интуиција.

5 митови за успехот во кои не треба слепо да веруваме

Чекорете храбро на патот кон успехот и не верувајте во сѐ што ќе слушнете.

7 начини на кои ќе се промените кога ќе родите бебе

И покрај тоа што ќе ги сакате истите работи во животот како и претходно, дефинитивно ќе забележите убави промени додека кај вас се буди родителскиот инстинкт.

Како куче учи да фаќа коска?

Би рекле дека на кучињата фаќањето им е природен инстинкт. Но, изгледа на некои кучиња им треба време за да до научат овој зафат.
Датум: 17 мар 2013
, Автор:

Мајмунка и тигарче се однесуваат како мајка и бебе

Во текот на минатиот викенд, двегодишното шимпанзо Дуду е видено како му дава да пие млеко на шеесетдневното бебе-тигар Аорн во тајландската крокодилска фарма и зоолошка градина Самут Пракан.