иновација | Кафе пауза

Капсула за живеење од 20.000 евра што може да замени цел апартман

Секој има слушнато за капсули за живеење – малите квадратни простори во кои луѓето се обидуваат да живеат...

Неверојатен систем за транспорт што се движи врз сообраќајот

Најголемиот проблем во сите големи градови е сообраќајниот метеж.

Штикли поудобни од патики? И тоа е можно!

Благодарение на овој уникатен и иновативен дизајн, носењето штикли веќе никогаш нема да создава непријатности.

ХОЛОГРАМСКИ ДОПИР: Ќе можеме да го прегрнеме својот пријател во текот на видео разговор!

Јапонски научници успеаја да создадат нов вид технологија со холограми кои можат да се допрат. Ваквите трoдимензионални проекции се наречени „Fairy Lights“.

Луѓе кои стигнале до врвот на мрзливоста и станале иноватори

Овие луѓе се доказ дека моментите кога стигнувате до врвот на вашата мрзливост можат да бидат многу просветлувачки и да ја потткинат вашата креативност до бескрај.

Предности и недостатоци на телевизорите со закривен екран

Некои се воодушевуваат на оваа иновација, но други се скептични, па еве неколку информации околу нивните добри и лоши страни...
Датум: 13 јан 2014
, Автор:

Чудни автомобили направени во Кина

Во обидот брзо да се доближат до европските и јапонските ривали, Кинезите се обидуваат најмногу со имитирање, но имаат и некои вакви иновативни, но истовремено и чудни решенија.

Шиндогу – кулминација на јапонската креативност и иновативност

Во принцип станува збор за креирање предмети кои не се корисни, но не се ни бескорисни...
Датум: 20 окт 2012
, Автор:

Од каде доаѓаат добрите идеи?

Сите нè интересира од каде доаѓаат добрите идеи. Сакаме да сме покреативни, поиновативни, да ни паѓаат на памет подобри идеи. По долго истражување, Стивен Џонсон верува дека дошол до одговорот на тоа прашање.

Производи инспирирани од Фејсбук

Обидувајќи се да бидат поинвентивни, а преку тоа да привлечат поголем интерес кај купувачите, производителите почнаа да ја употребуваат моќта на Фејсбук.
12