индијанци | Кафе пауза

7-те основни верувања на Индијанците за соништата

Индијанците веруваат дека соништата се продолжение на реалноста, можност за патување во други димензии и можност за комуницирање со предците и духовните водичи.

Поучна приказна: Само лудите размислуваат со својата глава

Во 1932 година, Јунг имал можност да разговара со индијанскиот поглавар Очвајај Биано, познат и како поглаварот Планинско езеро.

6 неверојатни индијански поговорки кои ќе ве натераат да размислите

Индијанците отсекогаш биле во допир со некоја сила која е поголема од нив...

Каде оди нашата душа кога сонуваме според Индијанците?

Сонувањето е многу важен дел од културата на Индијанците. Тоа е длабоко врежано во нивната традиција и нивната духовност.