Цвеќињата биле оние што ги убивале диносаурусите, астероидот само го забрзал процесот

Досегашните докази дека ударот на астероидот бил кобен за диносаурусите не се спорни, но понови истражувања покажале дека овие суштества веќе биле на раб на изумирање...

10 најретки животински видови во светот

За жал, речиси третина од животинските видови во светот се загрозени, а најчесто тоа се случува како резултат на човековото влијание.

Рет и Линк со оригинална песна и видео спот за изумирањето на китовите

Во ова музичко видео Рет и Линк пеат за изумирањето на китовите и колку ние луѓето, со нашиот начин на живеење, едноставно немаме избор освен да придонесуваме за нивната смрт.

Според најновите студии, во овие 9 држави постои можност религијата целосно да изумре

Резултатите покажуваат дека религијата целосно ќе исчезне во следниве држави.

Филм: Интерстелар (Interstellar)

Човештвото е родено на планетата Земја, но не мора да изумре на неа...

Портрети на култури во изумирање

Малку поинакви култури на кои им се заканува целосно исчезнување...