изработки | Кафе пауза

20 фотографии од луѓе што претвораат во уметност сè што ќе допрат

Постојат луѓе кои гледаат уметност на места и на предмети на кои повеќето од нас никогаш не би помислиле, а во продолжение погледнете ги нивните ремек-дела.

Уметник од Русија создава симпатични керамички садови во форма на свиткани мачки

Оваа удобна положба за спиење ѝ била инспирација за своите рачно изработени садови за јадење на една уметничка од Русија, Татјана, позната како Танико Га.

Градините во шолји за чај стануваат симпатичен тренд

Мини сукулентите засадени во шолја за чај со минијатурни столчиња и маси, изгледаат како градини од бајките.

19 луѓе кои навистина се посветиле на нивното хоби

Хероите на овие фотографии ги создале овие работи со нивни раце.

Италијански слаткар создава минијатурни светови направени од десерти

Матео Стуки е слаткар од Монца, Италија, кој создава прекрасни светови користејќи само десерти и истите ги надополнува со некои фигури.

Забавната страна на уметноста: Храна изработена од Лего коцки

Сте слушнале ли некогаш за терминот „Професионален изработувач на фигури со Лего коцки“?

Како едноставно да направите сами лажен прозорец во визбата?

Доколку имате визба или подрум кои се мрачни бидејќи едноставно се опколени само со ѕид, тогаш можеби е време да направите мала промена во дизајнот – особено ако често ги користите овие простории.
Датум: 29 фев 2016

Минијатурните креации од полимерна глина на Ивана Чурај

Преку нејзиниот медиум – полимерната глина, имаме прилика да видиме иновативни аксесоари кои произлегуваат од нејзината богата имагинација.
Датум: 17 јун 2014
, Автор: