Кога ќе исчезнат важните ресурси и како ќе се справи човештвото?

Ако се земе предвид дека многу продукти се направени од необновливи материјали, загрижувачки е фактот што многу од нив ќе исчезнат.

Кои се придобивките од витаминот К за коишто веројатно никогаш не сте чуле?

Витаминот К е веројатно еден од најмалку познатите витамини, па затоа многу луѓе не знаат за што служи и дали го добиваат во потребните количини.

Најдобрите бесплатни извори за учење странски јазици

Научно докажано е дека учењето нов јазик ја подобрува работата на мозокот, а да не зборуваме за сите предности кои ќе ви ги отвори како во професионалниот, така и во личниот живот.

15-те најлуди нешта во природата кои нема да ви се верува дека постојат

Природата никогаш не престанува да не изненадува и како доказ за тоа се наредниве 15 нешта кои на прв поглед изгледаат нереално.

Извлекувајте среќа од што е можно повеќе извори

Клучот за балансирање на среќата е во способноста да ја извлекувате од што е можно повеќе извори.

Мајмуни уживаат во топла бања

Јапонските макаки мајмуни секоја зима се спуштаат од стрмните карпести планини и доаѓаат во оваа бања на отворено за да ги поминат зимските денови во многу поудобен амбиент.