Како совршено да се извините? Секој пат!

Неискреното извинување може да направи повеќе штета дури и од она за кое се извинувате.

6 извинувања кои ѝ ги должам на мојата мајка сега кога и јас сум мајка

Сите мајки ќе се сложат со едно - потребно е да станеш родител за да сфатиш колку е всушност тешко да бидеш тоа.
Датум: 25 мар 2015
, Автор:

Извинувања кои ги заслужувате, но кои никогаш не сте ги добиле

Прочитајте дел од оние извинувања кои навистина ги заслужувате, но кои никогаш не успеале да стигнат до вас...

7 работи кои никогаш не смеете да ги кажете и правите кога се извинувате

Луѓе сме и правиме грешки, а кога ќе се случи тоа, потребно е да ги најдеме вистинските зборови со кои ќе им кажеме на луѓето колку ни е жал за нашите постапки.

9 знаци на искреното извинување

Како да препознаете кога некој не го мисли тоа што го кажува?

20 работи за кои никому не му должите извинување

Понекогаш извинувањето претставува желба за полесно вклопување и прифаќање од страна на другите, на сметка на личните верувања, мислења и потреби.

40 мали женски вистини кои ќе ви го направат животот полесен

Капутот кој обожававте да го носите на факултет, најверојатно ќе се врати во мода за 10 години, така што можеби треба да го сочувате.

4 магични фрази кои можат да ѝ бидат од голема помош на вашата љубовна врска

Заљубувањето е полесниот дел. Но, како да ја одржите цврстината на вашата врска?

Мали зборови со големо значење

Зборовите понекогаш имаат поголема тежина одошто сме свесни. Тие влијаат на нашите мисли, чувства, дела и на општата состојба на умот. Дури и малите зборови имаат големо значење.
Датум: 28 фев 2011
, Автор:

Како да се справите со конфликтите?

Помеѓу пријателите, најблиските, колегите од работа, па дури и со непознати луѓе, конфликти секогаш ќе има. Еве неколку кратки совети како најдобро да се справите со нив...