Мудроста на крал Соломон: Човекот засекогаш умира од внатре кога ќе изгуби една важна работа

Извадок од книгата „Соломон говори“ во кој се зборува за љубовта како суштина на животот.

Прекрасни цитати за љубовта и животот од бестселерот „The Notebook“

„Ти си одговор на секоја моја молитва. Ти си песна, сон, шепот, и не знам како сум можел толку долго да живеам без тебе.“
Датум: 14 ное 2012
, Автор:

Извадоци од писмата на Винсент ван Гог до неговиот брат Тео

„Човек може да носи голем оган во душата, а никој да не може да се стопли од него. Минувачите не гледаат ништо, освен малку чад што излегува од оџакот, и секој заминува по својот пат.“
Датум: 04 авг 2012
, Автор:

Извадоци од дневникот на Ана Франк

„Ја смирувам совеста со мислата дека е подобро тешките зборови да се стават на хартија, отколку мајка ми да ги носи во срцето.“
Датум: 22 апр 2012
, Автор: