Топ 5 предности и недостатоци со кои се соочуваат (идентичните) близнаци во секојдневието

Животот е прекрасен кога се има брат или сестра, но каков е ако сте идентични?
Датум: 09 феб 2018
, Автор:

Познати дами кои неверојатно личат на Дизниевите принцези

Сличноста со Дизниевите принцези е неверојатна и зачудувачка во сите сегменти.

Која карта е вистинска, а која е цртеж?

На прв поглед ќе ви се чини дека гледате две идентчно поткинати карти за играње, но ако подобро се загледате, ќе забележите дека едната од нив е сепак цртеж.
Датум: 03 сеп 2012
, Автор:

Занимливости поврзани со близнаците

Во последниве 10 години бројот на родени близнаци во светот значително се зголеми, а за тоа многу придонесе вештачкото оплодување, мајчинството во подоцнежните години, како и хормонските додатоци во исхраната.